De MOBILE SCHOOL, ons goede doel

FairyTailors gelooft nog in sprookjes. Bevat je bestelling een product met ecologisch label, dan schenken wij 1€ aan het goede doel.
Een zorgvuldig geselecteerd goed doel nog wel. Eentje die werkt aan lokale verankering. Eentje die op lange termijn denkt. Eentje waarvoor wij onze hand in het vuur zouden steken.

DE MOBIELE SCHOOL

En omdat niemand beter kan uitleggen waar ze precies voor staan, een citaat:

De Mobiele School is een Belgische organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen. Wij ontwikkelen mobiele schoolkarretjes en verzorgen de opleiding van plaatselijke straathoekwerkers. Momenteel rijden er 38 mobiele schooltjes in 22 landen, verspreid over vier continenten: Latijns-Amerika, Azië, Afrika en Europa.
Mobile School richt zich op twee doelgroepen:
Straatkinderen en de straathoekwerkers die informele educatieve activiteiten met hen opzetten
Onder het motto ‘Als een kind niet naar school kan dan brengen we de school naar het kind’ ontwikkelden we een mobiele school. Dit rijdende schoolbord met honderden educatieve spelen stelt straathoekwerkers in staat om educatieve activiteiten op te zetten.
Het educatieve curriculum is geen vervanging voor het klassieke schoolcurriculum. Alle materialen en spelen zijn gericht op het versterken van eigenwaarde en identiteit, het ontdekken van talenten en het empowered worden. Op die manier bouwen we op de stoep aan een stevig fundament van geloof in eigen kunnen, zelfvertrouwen en motivatie dat noodzakelijk is om verdere groeiprocessen op te enten.

In 2006 had ik de eer om de opstart van een schooltje te zien in Santa Elena de Uairén, Venezuela. Vrijwilliger en goede vriendin Nelle was er een aantal maanden ter plaatse om straathoekwerkers te vormen en het initiatief de nodige ruchtbaarheid te schenken. De kinderen kwamen er op af en bleven komen. En dit is slechts één van de succesverhalen van de Mobile School!

Regelmatig steunen we een ander doel en jij kan helpen kiezen. Zelf een goed doel aanbrengen? Geef ons dan een seintje!