Waarom kiezen voor ‘proper’ naaigaren?

Waar bij stoffen nog geldt dat het aanbod aan ecologisch gecertificeerd textiel niet gigantisch is, vervalt dat argument als het op naaigaren komt. Belangrijkste parameters die een keuze bepalen zijn daar immers kwaliteit (sterkte, krimpvastheid en flexibiliteit) en kleuren. En laat onze selectie daar nu absoluut niets op in te boeten. Integendeel!

Na het zoveelste rapport over het hoge aantal pesticiden die de klassieke katoenteelt vraagt, ontwikkelde Forbitex als eerste naaigarenfabrikant een compleet kleurengamma dat voldoet aan de strenge GOTS (Global Organic Textile Standard) richtlijnen. Het Nederlandse Forbitex is bovendien Oeko-Tex gecertificeerd voor haar bleek-, verf- en finishprocessen.
Het hele productieproces, inclusief kleuring en merceriseren van het natuurlijk verbouwde katoen, verloopt dus via strenge normen en resulteert in het biokatoenen garen Scanfil. Een niet onbelangrijk detail: chemisch vrije katoen betekent ook allergievrij. Dat de klosjes gemaakt zijn van milieuvriendelijk vintage hout is mooi meegenomen. Voelt goed en oogt mooi!

Zweer je bij het klassieke Gütermann naaigaren? Ook dan is er een milieuvriendelijke oplossing: Gütermann allesgaren gemaakt van gerecycleerde petflessen. Met één petfles maken zij al gauw 1000m garen van 100% gerecycleerd polyester. En dat alles in Duitsland, lekker dicht in de buurt!

Beide merken bieden een kleurecht, krimpvast, sterk, flexibel én erkend ecologisch verantwoord alternatief. De vraag is dus niet waarom, maar waarom niet? FairyTailors heeft de keuze gemaakt, nu jullie nog!