Finch Fabrics

Finch Fabrics is een gloednieuwe stoffenlijn, ontworpen door binnen- en buitenlandse designers. Momenteel hebben ze 3 tricots op de markt van 160cm breed en een gewicht van 200g/m². Een vijftal andere zijn onderweg. Ze worden in Europa geproduceerd en dragen stuk voor stuk het Oeko-Tex Standard 100 label. Kort samengevat impliceert dat internationale controle op het gebruik van schadelijke stoffen in elke fase van het productieproces.

Interessant weetje is dat alle Finch Fabrics stofjes digitaal gedrukt worden. Deze methode is een stuk milieuvriendelijker dan conventioneel drukken. Hierdoor kan er efficiënt omgegaan worden met de drukinkten en is er een minimum aan afval.

Belgische designers, het Oeko-Tex label, Europese productie en digitale druk. Finch Fabrics brengt een „positief” verhaal en is dus meer dan welkom in onze rekken.