FairyTailors op Facebook – Jaaroverzicht 2015

Omdat deze site/blog iets minder vluchtig is en niet iedereen op Facebook zit, proberen we hier onze posts te bundelen. Leuke of interessante filmpjes, grappige cartoons, … er is geen ontsnappen meer aan.

DECEMBER 2015

* Knipmode deelt cadeautjes uit. Met de code “KERST” plaats je gratis een PDF-patroontje naar keuze in je winkelmandje. De actie loopt tot 31 december 2015.

* Hoe denkt onze omgeving over ons. Herkenbaar? (klik op de afbeelding om hem te vergroten)

IMG_2259

* Een filmpje over designer Carin Mansfield en Slow Fashion op BBC News.

“The problem is that all the Primarks and these types of stores on the high street have given people a false sense of how much work goes into garment making. I call it ‘fast food’ fashion. My clothes I would call ‘slow fashion’. Customers have come back to me who have bought stuff 20 years ago that I made and they still come in wearing the clothes. Every one of my pieces takes a machinist who has been on the machines 40 years a day to make. Each garment is made one by one. It’s better to buy fewer things, that’s what we advocate, buy one good thing that you love and wear to death. Hopefully my clothes will be able to worn in 50 years.”

IMG_2260_JPG

* Het droomhuis, buitenverblijf, … van elk zich zelf respecterend naaier/naaister (op de foto klikken om de details te zien). Zoals een van onze klanten terecht opmerkte, ontbreekt er een ruimte voor koffie, thee en bubbels. Maar als we dan toch aan het dromen zijn, dan zetten we dit huis in een droomklimaat zodat we buiten kunnen aperitieven.

* We eindigden de maand december met de bekendmaking van de winnende inzending van november. Beter laat dan nooit. Het verslagje hiervan las je op onze Facebookpagina én blog.

image157

* En last but not least, een grappig filmpje om jullie een Fijn Eindejaar te wensen!

NOVEMBER 2015

FairyTailors

* Op 14 en 15 november installeerden we ons in het ICC in Gent voor de 14ste editie van Petit Bazaar. Voor ons de eerste keer en meteen een heel leuke keer. Een aangename kennismaking met nieuwe standhouders en een blij weerzien met andere standhouders. En natuurlijk de leuke ontmoetingen en babbels met klanten. Veel nieuwe gezichten, maar ook toevallige ontmoetingen met mensen die we al ruim 10 jaar niet zagen.

Voor de lente editie passen we wijselijk, vermits er dan een nieuwe baby op de agenda staat… Maar wie weet tot volgende herfst!

12115710_989409441132868_2014102209660031341_n* De winnende inzending voor oktober was de originele hoodie van Veerle Janssens, met een stofje dat ze op De Bonte Fabriek bij ons kocht. Alle details lees je hier.

FairyTailors - Kunst van Klanten - Hoodie

OKTOBER 2015

* Begin oktober maakten we de reden bekend waarom het in de zomer zo rustig was op onze blog, site en Facebookpagina. Ik was namelijk heel druk bezig met moe en misselijk zijn… Onze dochters Rosie en Renée krijgen er volgende lente een echte pop bij.

FairyTailors 5

* In oktober verblijdden we Sint-Niklaas met onze deelname aan de 7de editie van De Bonte Fabriek. En eerlijk is eerlijk, De Bonte Fabriek verblijdde ons ook! Het was onze tweede keer en het werd een bevestiging: een leuke diversiteit aan standhouders, tot in de puntjes verzorgde organisatie, mooie opkomst en veel lieve mensen. Volgende lente hebben we andere plannen (lees: bevallen), maar graag tot volgende herfst!

FairyTailors 4

* De cadeaubon voor september ging naar het cowboy-jurkje van Annemarijn Juffermans. Een overzichtje van alle inzendingen ontdek je hier.

11944778_10207934451509801_502874272_n

SEPTEMBER 2015

* In september trokken we een weekendje naar Kortrijk voor Karamblas. Een gezellige bedoening in de Budatoren.

FairyTailors 8*